1. Біографія найприскіпливішої панянки “Моди”!

    Культурний Проект представляє новий напрямок – унікальний лекційний курс “Історія моди ХХ століття” від історика моди, культуролога, фешн-критика Зої Звиняцьківської, яка розкаже про найголовніші соціальні та культурні зміни минулого століття крізь призму моди.

    Про це “ГУЧНІ ІМЕНА” повідомила прес-служба проекту.

    Історія моди за останні 100 років − це, по суті, історія культури, соціології та соціальної психології «в одному флаконі». Мова моди унікальна: можливо, жоден інший предмет не може розказати нам стільки про нас самих, бо ніщо так тісно не контактує з нашим тілом, як одяг.

    Зоя Звиняцьківська, лектор курсу:
    “Ми торкнемося головних, насущних, найважливіших питань, які люди минулого і цього століття намагалися вирішити, зокрема, і за допомогою одягу , визначимо найважливіші зміни, які сталися за цей час у ставленні людини до себе. Вирішення цих питань часто виходило за рамки одного часового проміжку або «стилю» − і ми будемо розглядати їх цілком, крізь періоди і тенденції, не забуваючи при цьому барвисто презентувати і ті, й інші”.

    Відносини людини зі своїм тілом, тотальна зміна способу життя і соціальних ролей, легітимізація маргіналів і поява нової глобальної нації − мода прожила все це особливим чином, яскраво і захоплююче, і часто була локомотивом цих разючих змін. Історія моди − це вражаюча еволюція уявлень про красу і потворність, які часом змінюють один одного; це чудова зухвалість і невблаганна консервативність. Це ряд ідеалістичних утопій і серія інноваційних практичних рішень. І завжди − це дуже видовищно.

    Для кого цей курс: для широкого кола слухачів, що цікавляться історією моди, як маркера соціальних змін, що відбулися у ХХ столітті.

    Курс складається з 10 лекцій та відбуватиметься щопонеділка.
    Початок лекцій о 19.00.
    Лекція триває 2 години з перервою на чай. До чаю – свіжі домашні солодощі від “Пісні та тістечка”.
    Лекції читаються російською мовою.

    Деталі на офіційному сайті Культурного проекту…

    Фото: прес-служби проекту.

    Джерело: ГУЧНІ ІМЕНАhttp://bignames.org.ua

  2. Жодних міркувань. Висловлюйся!

    Висловлюватись